Ezekre nem gondol senki, és ezért nem ad senki játékokat a madaraknak

2018-01-14T14:30:25+00:00

Látom, hogy egy nyelvet beszélünk: Téged is a papagájod boldogsága érdekel – vagy nem így van?:) – ahogy minket is.

Olvasd el, vagy készülj fel! Szenvedély vagy szenvedés?

Tombol az ijesztő trend: az impulzus-szerűen vásárolt kedvencek száma nő, a felelősséget értük vállalóké pedig hanyatlik – erre föl van most egy olyan újdonságom a számodra, ami egyetlen papagájtartó kelléktárából sem hiányozhat. Ezt kimondottan olyanok számára találtam ki, akik akkor is megválogatják mit vesznek meg, amikor „csak” egy laza papagájjátékról van szó.

…és igen, ez még mindig ehhez a játékhoz tartozik, de most legyen néhány szó álatalában a játékokról:

Ezt a játékot egyébként itt tudod megrendelni a lap alján.

A személyes kedvencem: Ciki ha nincs! – A gyerekek számára ez a játék maga a felelős állattartás jelképe. Az állattartás ne csak arra tanítsa gyerekeid, hogy kitakarítsák a ketrecet. Az állattartás megtanít arra, hogy az élet törékeny, múlandó – ugyanakkor jó esély arra is, hogy megtanuljuk élvezni minden pillanatát – és kontrollálni a cselekvéseinket. Mindezt tudatosan – az élet minden területén. A játékkal töltött minden egyes kontaktus a tanulás és tanítás lehetősége. A játék nem csak a madarak boldogságát szolgálja, hanem fejleszti az emberek érzelmi intelligenciáját.

2. Kevesebb fájdalom. Minél elfoglaltabb egy madár – annál boldogabb. A tolltépkedés első oka az unalom. Miért idegesítenéd magad bármikor is amiatt, hogy a papagájod unatkozik? Ez nem egy múlandó játék. Vedd meg egyszer- használd örökké. Kisebb túlzással túléli a világvégét is. Kell ennél jobb érv?

3. Több szabadidő. – Tudom, te is elfoglalt ember vagy. A papagájtartásnak nem kell a társfüggőségről szólnia. Nyugodtan engedd, hogy elfoglalja magát. Emlékezz – Minél nagyobb szenvedéllyel foglalja le magát valamivel – annál boldogabb.

4. Spórolj pénzt – Jól tudjuk, ha játékot választunk, csak a kreativitásunk szabhat határt. Miért költenél bármire is fölöslegesen? Ha van egy jó tipped, csak húzd fel a játékra, és akaszd be. – Ilyen egyszerű!

5. Spórolj nagyon sok pénzt – Minden gyümölcs és zöldség mostantól játék. Felejtsd el az etetőtálat. Húzd fel, akaszd be, és máris boldogan játszik a papagájod. Ha ezt dobozokba rejted, vagy papírba, még kreatívabb feladatokat adhatsz a madaraidnak. – Mi az, ami ennél gazdaságosabb?

6. A valaha volt legbiztonságosabb játék. – Nincs letört karom, eltört vagy beletekeredett láb, nyakánál felakadt madár, begygyulladást, elzárt beleket, vagy halált okozó kötéldarab – mint a kötél-alapú játékoknál.

7. Összehozza a madarakat. Több közös foglalkozás, több közös interakció. A játék segít a szocializációban. Ha a madaraid csak vegetálnak egymás mellett, a közös játék összehozhatja őket, mikor megosztják egymással a tevékenységet.

+1 – Amit pont rosszul gondolnak – A mentális jólét javítja a tenyész-eredményeket. A mentálisan egészséges madarak boldogabbak, egészségesebbek, és ezáltal termékenyebbek. Ilyen egyszerű! Sokan ennek ellenkezőjét hiszik, és nem adnak játékokat tenyészmadaraknak – de a gyakorlat bebizonyította ennek hatásosságát. – Miért is lenne másképpen?!

A legjobb ár/érték arányú játék:

Tudj meg többet róla!